sökmotoroptimera dina bilder

Våra uppdrag med att optimera en hemsida innebär även att vi jobbar med att sökmotoroptimera dina bilder. I första hand tror de flesta att vi gör något hokus-pokus med kod och att vi hackar google inifrån och ut. Vilket vi inte tänker avslöja om det är sant eller inte. För att enkelt förklara vad en…

By.

min read

sökmotoroptimering

sökmotoroptimering

Våra uppdrag med att optimera en hemsida innebär även att vi jobbar med att sökmotoroptimera dina bilder. I första hand tror de flesta att vi gör något hokus-pokus med kod och att vi hackar google inifrån och ut. Vilket vi inte tänker avslöja om det är sant eller inte. För att enkelt förklara vad en stor del av ett seo-uppdrag innebär behöver vi lyfta ut exempelvis jobbet med att optimera bilder. Det viktiga i detta är att förstår att du kan påverka din laddningstid och även optimera besökarnas laddningstid.

Ju större fysisk plats en bild tar i ditt digitala minne, desto mer tid behöver dia besökare vänta på att den ska synas.

När vi talar om hemsidor kopplar det direkt till att vi behöver surfa ut på nätet och leta efter information. Det är det kanske roligaste att göra på en rast eller halva lunchen. Enligt Anders Hansen somnar många av oss in för natten med mobiltelefonen i handen. Vi sover inte alls särskilt gott med digitala strömmar i närheten av sängen. Oavsett om du sover gott eller dåligt behöver vi svänga vänster och gå in på detta med hur du kan sökmotoroptimera dina bilder.

laddningstider på internet

Egentligen har allt på nätet någon form av fysisk storlek där nedladdning krävs till din digitala enhet. Det är själva nedladdningen som påverkar din tid på olika sidor. Tro mig, du kommer inte besöka en hemsida som tar 15 sekunder att besöka varje gång, igen och igen. Du kommer inte enligt statistik och forskning inte ens vänta i tre sekunder.

En del av den väntetiden beror på att bilderna på sidan du vill besöka är tunga och dåligt optimerade. Det finns flera variabler på varför en sida laddar långsamt men nu har vi tänkt att guida dig till snabbare bilder och hjälpa dig att sökmotoroptimera dina bilder.

hur du kan sökmotoroptimera dina bilder

En bild på en hemsida kan vara i olika format eller så kan det finnas bilder till an artikel som förstärker innehållets budskap. Fullformat kanske man kan beskriva som att bilden är en bakgrund. En vanlig bild som en bloggartikel får plats bland texten och de bör ha olika format.

Du bestämmer storlek och om dina besökare kommer vänta, stanna kvar eller försvinna i surfen. Dessa tre sekunder som du har på dig att få besökaren att stanna bör göra att du faktiskt tänker till och ger din optimering en möjlighet.

Tillsammans med att du sökmotoroptimerar din hemsida får du kanske se siffror du inte trodde skulle påverkas. De möjligheterna i att låta besökarna få en chans.

bakgrundsbild på hemsidan

En bakgrundsbild är i stort sett en bild som täcker hela sidan och där informationen i webbsidan ligger ovanpå. Det kan vara snyggt och funktionellt eller trögladdat och tungt. Vi älskar när man hittar rätt nivå och stil på både företagsprofilering och design. Vi är ganska bra på att själva jobba med dessa anpassningar och kan sökmotoroptimera dina bilder genom hela hemsidan. Den fysiska storleken på en bakgrundsbild bör inte överstiga 100kb som riktlinje.

En bild i en artikel eller blogginlägg bör inte heller den vara i största laget. Med hänsyn till dina besökare ska det vara lätt och snabbt att ladda sidan. Du kanske nu tänker att sidan inte behöver någon bild men det är en viktig detalj i det hela. Att ha en bild gynnar attraktionen i en balans där du skapar ett intresse för betraktaren och gynnar ett besök. Om du gjort rätt i form av optimering och laddningstider.

En bild i sidan bör också få en rubrik och bildbeskrivning för att besökaren ska förstår tydligare vad sidan innehåller och bilden ska förstärka.

Har du frågor kring vad vi kan göra för din sida kan du fylla i din information och be oss att göra en analys av din hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *