sökmotor optimering

Skillnaden på att särskriva exempelvis sökord som sökmotor optimering eller seo byrå är en släng av det engelska språkets intrång. Det är en påverkan och integrering av engelskans tillgänglighet, global spridning och insyn genom sociala medier. När allt blir så enormt tillgängligt via digitala verktyg och kanaler för språk vi lärt oss påverkas vi av…

By.

min read

sökmotoroptimering

sökmotoroptimering

Skillnaden på att särskriva exempelvis sökord som sökmotor optimering eller seo byrå är en släng av det engelska språkets intrång. Det är en påverkan och integrering av engelskans tillgänglighet, global spridning och insyn genom sociala medier. När allt blir så enormt tillgängligt via digitala verktyg och kanaler för språk vi lärt oss påverkas vi av grammatik och skrivregler. Vi blandar ihop språken och det blir lätt så att vi ändrar vårt beteende. Där kommer särskrivningen som ett exempel för att erbjuda sökmotor optimering eller sökmotoroptimering.

särskriv sökmotor optimering

Under en längre tid har vi sett skillnaden på hur söktermer får en särskrivning och att det dessutom blir vanligare att skriva isär ord. Ord som vi på svenska inte särskriver vanligtvis men som påverkats av olika grammatiska regler.

När vi exempelvis önskar analysera en ny kunds möjligheter kartlägger vi konkurrens och bygger en åtgärdsplan för att ta mark. Sökord och olika sökfraser bygger synligheten tillsammans med content och det blir även här engelska ord som influerar våra ordval.

Istället för content skulle vi lika gärna kunna skriva innehåll. Breddningen att blanda språken med båda orden kan vara bra för att synas på olika sökfraser och google förstår att här handlar det om flera språk.

seo med särskrivning fungerar bra

Egentligen spelar det enligt våra analyser ingen roll hur du sär-skriver eller inte. Sökmotoroptimering eller sökmotor optimering är sånt de som bör förstå kommer förstå. Inte helelr google lägger större vikt vid att vi delar på ett ord eller inte. På flera olika språk sätter google sin analys i verket och det gör ingen större skillnad på sökordsdensiteten i våra analyser.

Frågn som återstår är om din text blir uppfattad som seriös eller oseriös. Det är ju för dina läsare som texterna skriv och inte för google sökmotorrobotar. Du får göra precis som det passar dig men vi försöker så långt det går att respektera språket och förhålla oss till svenska skrivregler.

Vad är särskrivning?

Hur lär man sig att inte särskriva?

  1. Läs ordet högt för dig själv. Det enklaste sättet att undvika särskrivningar är att läsa ordet högt för dig själv. …
  2. Använd dig av Svenska Akademiens ordböcker. Om du är osäker på stavningen av ett ord så kan du besöka hemsidan svenska.se. …
  3. Be någon annan läsa din text.

Hur skriver man Keywords?

  1. Vilka ämnen och ord använder människor när de söker efter något som är förknippat med din hemsida?
  2. Använd ämnena för att definiera nyckelord.
  3. Ta hjälp av olika verktyg för att definiera användbara nyckelord.

När ska det vara särskrivning och när ska det inte vara det?

Horisontell särskrivning kallas de sammansatta ord vilka skrivs med eller utan bindestreck (Eklund, 1986). Vertikal särskrivning är när sammansatta ord skrivs utan ett bindestreck då det bryts och inte får plats på en rad (Eklund, 1986; Möller, 1996).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *