hög trafik kan vara fel trafik

Som webbyrå och sökmotorkonsult ser vi ofta annorlunda resultat på analyser vi genomför. Det kan röra sig om stor trafik på tusentals besökare om dagen som inte säljer några produkter. Dessutom toppar bounce rate (avvisningsfrekvent) på grund av ett flertal olika saker. Siffror som inte stämmer med verkligheten av vad som hade varit sunt kan…

By.

min read

hög trafik fel trafik

hög trafik fel trafik

Som webbyrå och sökmotorkonsult ser vi ofta annorlunda resultat på analyser vi genomför. Det kan röra sig om stor trafik på tusentals besökare om dagen som inte säljer några produkter. Dessutom toppar bounce rate (avvisningsfrekvent) på grund av ett flertal olika saker. Siffror som inte stämmer med verkligheten av vad som hade varit sunt kan vara rent skadliga för din verksamhet och det blir inte bra i längden. Inte ens för dina besökare som inte hittar vad de söker och ofta går tillbaka i sina sökresultat.

Som webbyrå sticker det i ögonen och det handlar om att faktiskt erbjuda sina besökare det de vill ha. Redan i sitt sökbeteende. Det är svårt att göra rätt när man inte vet vad man ska göra. Alla vet inte vad man kan göra med en hemsida som behöver rätt trafik. Det kan bli riktigt illa om man gör fel och så illa så man kanske stänger ned och avslutar verksamheten digitalt.

fel besökare vänder i dörren!

Man ska se upp med de variabler som indikerar att din hemsida inte mår bra. Det kan vara så att det kommer en enorm ström av besökare som inte hittat det de sökte på. Det kan vara så att en besökare hamnat fel från en länk de inte ville veta mer om. Många små fel gör att din sida mer eller mindre blir utsatt för att tillhandahålla saker den inte borde. Besökare kommer till din sida för att konkurrensen i det sökta varuområdet. Din sida kanske aldrig haft en genomgående analys för att optimera din hemsida. Se på konverteringen i din hemsida för att faktiskt göra ett jobb och vara ditt viktigaste verktyg.

bemöt din besökare optimalt

När en besökare hamnat på din hemsida men i regel hamnat rätt utgör den ungefär 60% av statistiken för att vara en normal besökare. Det kanske är standard statistik men en ganska vanlig siffra om än ansedd hög. Att någon har hittat din hemsida är säkerligen helt normalt men den besökaren du söker är såklart någon som handlar och ökar din omsättning.

För att förändra din trafik till sidan bör ru jobba med sökmotoroptimering och struktur av din information. Det är grundläggande för alla hemsidor att jobba med tilltalande riktlinjer. Exempelvis de google sammanställt som krav för att din sida ska vara sökbar och optimalt anpassad för att bli sökbar.

laddningstider hindrar besökaren

Ett av de vanligaste felen för att inte lyckas sälja produkter på sidan är att den laddar alldeles för långsamt. Tiden det tar för besökaren att vänta på att innehållet ska synas är samma sak förklarat på et annat sätt. Du har säkerligen besökt hemsidor som du blir irriterad på för att det tar tid och är långsamt.

Desamma händer med alla sidor som har för stora bilder, för mycket information med fel struktur, för dåligt optimerad webhotell, många besökare av fel anledning, gammal databas. Det finns hundratals saker som påverkar och som kan optimeras med olika insatser.

Tror du att din sida har problem med något av ovanstående hör du gärna av dig till oss för en snabb analys om vad vi kan göra för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *