Lokal SEO

lokal SEO google företagsprofil
Lokal SEO med Google Företagsprofil

Möjligheten med lokal SEO är unik sedan vi började använda våra digitala verktyg. Vi ser ofta unga människor på gatan med mobilen i hand. de letar med största säkerhet efter någonting geografiskt betingat. En restaurang, fik, bar, restaurang eller vad det kan vara.

76 % av konsumenterna som söker efter något lokalt på sin mobiltelefon besöker en butik den dagen (Källa: Google). Det är alltså uppenbart att lokala sökningar utgör en stor del av SEO-världen. Om du kan få ditt lokala företag inför dessa sökningar. Finns det en god chans att de kommer in genom din dörr några minuter senare.

Detta är något vi jobbat med för flera olika kunder där vi lyckats med hundratals ökningar av besök. Synligheten med lokal SEO är påtaglit och vi får tydliga rapporter för att se hur det fungerar.

Lokal SEO tar oss A till B

Det är många år sedan vi själva använde oss av en GPS för att ta oss fram på stan. Då Google började med sin kartläggning av städer har detta växt. Det är ett stort användningsområde för transportbranschen, där chaufförer letar adresser och hittar rätt i vardagen. När du som företag syns och finns med på Google kartor är det ett stort plus att du har rätt information. Någonting som vi tycker är ett komplement till att bli funnen även inom det som kallas Lokal SEO.

Den yngre generationen med mobiltelefonen i hand letar kanske efter dig som frisör, hantverkare, en el-sparkcykel eller helt enkelt vänner som trackas av appen hitta.

Vi har under en längre tid arbetat med kunder som har behövt synas snabbt. Då har vi lagt upp dem på google business för att skapa deras företagsprofil. Det kan vara bra om du som företag har en bra ide om hur din profil ska se ut. Klart för dig om ditt affärsområde. Då kan vi skapa en kort och en längre text för presentation som vi kan skapa för dig. Det finns en behov av bilder för din profilering samt en logotyp som du har.

Lokal SEO för tjänster och företag

Lokal SEO är metoden för att optimera en webbplats för att öka trafik. Låta potentiella kunder hitta dig och ditt varumärke från lokala sökningar. Vanliga uppgifter förknippade med lokal SEO inkluderar att hitta lokala sökord, optimera ett företags Google My Business-profil och bygga synlighet med kompletterande SEO möjlighet.

När ditt företag skapar en profil med Google företagsprofil ger du potentiella kunder möjlighet att hitta dig.


Vanliga frågor om lokal SEO

Vad är lokal SEO?

Lokal SEO gör man när man vill ha trafik från Google där användaren har ett specifikt geografiskt syfte, d.v.s söker på exempelvis “Restaurang nära mig”. Här får du en blanding eller kombination av resultatet. Dels får du resultat av vad du söker för inriktning. Dessutom relaterat till din geografiska position. Det organiska resultatet i kartor helt enkelt. Nu kan kunden hitta ditt företag om du vill synas i Google Företagsprofil.

Vem behöver ha lokal SEO?

Alla företag som säljer lokala tjänster, t.ex. restauranger, banker, frisörer, hantverkare, och begravningsbyråer etc. Du som driver en tjänst med drop-in har absolut störst förtjänst och nytta med Google företagsprofil.

Vad menas med SEO?

SEO (Search Engine Optimization) eller den svenska varianten sökmotoroptimering, syftar på de åtgärder som ökar din webbplats synlighet i sökmotorerna och på så sätt ökar mängden organisk trafik.