Hem » design och form

design och form

Det är viktigt att ha en hemsida som utstrålar anpassad design och form för att nå din målgrupp. Analyser av en hemsida talar om för oss att innehållet är viktigast. Dessa analyser har gjort år efter år och det visar sig att det ligger mycket sanning i detta uttryck – “content is king”.

Ett företag behöver ofta vara tydlig med sin kommunikation. Däri ligger även tydlighet i att visa vem man är, vad man står för och vilka värderingar man har gentemot kunden. Vem är du för dina kunder och hur vill du att de ska uppfatta dig och ditt företag? Vilka andra kunder jobbar du med och vad tycker do om dig? Frågorna kommer i massor och det är såklart kul att vara snygg i rätt design och form.

När innehållet är kungen är det viktigt att visa vem avsändaren är. Vi jobbar med en design & form för att skapa din företagsprofil. Det kan handla om en logotyp eller ett visitkort. Det kan även handla om att ha rätt format på dina grafiska komponenter i sociala kanaler.

design & form i alla format

Att få jobba med design och form är en kreativ aktivitet som vi kan lägga ned timmar och dagar på. Intresset inom design och funktion är anledningen till att vi jobbar med hemsidor och design för digitala medier från början. Genom att jobba med färg och form har vi kunnat lära oss vad som fungerar och inte fungerar i olika kategorier av kunder. Ofta är det samma problem med att inte förstå navigering eller sidans struktur.

Vi jobbar ibland med digitala hjälpmedel för att tillhandahålla lösningar inom funktionshinder. Det är en stor grupp av människor i vår närhet som har stora behov att förtydliga inom perception, interaktion, upplever för att kunna förstå och hantera digitala verktyg som exempelvis en hemsida.

varumärke och logo

Ett varumärke ellr logotyp är även kallat företagsprofil. Vi har flera kunder inom medicin, hälsa och meditation samt akutsjukvård. Även bolag som rör sig inom investering och klimatsfären. Inriktningar där vi skapar fungerande profilering med tilltalande kommunikation. Kravet är att det ska fungera i hemsida, sociala medier, tryckta visitkort eller bil.

förvillande kommunikation

Ett exempel på missförstådd kommunikation och arbete med design och logo är kanske en semesterresa vi minns. Du har landat på din semesterö och förväntar dig beställd transfer. Du minns att webbsidans logo var blå och vit medans du inte hittar den i mängden av transporter. Det visar sig att skylten på bilen, hotellet eller din chaufför inte har något med varandra att göra. Dessutom är hotellets logo gammal och helt fel färg sedan förra ägaren.

Dessa missförstånd eliminerar vi med en snygg, fungerande design och form som fungerar där den ska.