Skip to content

ux design

Vi har alltid arbetat emot användaren och strävat efter tillgänglig och användarvänlig information. Vi anser att det är tillgängligheten som utgör det viktigaste i en webbplats eller kommunikationsverktyg. Fördelarna med att jobba efter ux design är att man får helt andra resultat när användaren är mer än nöjd, återkommer med förväntan om mer och ser att det alltid finns ett flöde av nytt och spännande innehåll.

UX design

Det finns flera varianter av user experience och det kallas även interaktionsdesign med snar inriktning i liknande intresse. user experience säger kanske mer än vi behöver förklara men för att förtydliga identifikationen innebär att användaren är fokus i analys och beteende. Det är en inriktning på kognitiva betraktelser och resultat på vad som fungerar bäst. Jobbar du med ux design har du goda kunskaper om analys, kognition och hur människan och maskin interagerar samt vet hur du ska skissa fram goda modeller för att lyckas.

Ett gränssnitt med klar tydlighet och kunskap om färg och form är absoluta meriter inom ux design. Det finns flera bra verktyg att jobba med färdiga mallar men det kan vara mycket snyggare att jobba med kundens färger. En anpassning till kunden och varumärket är såklart mycket intressantare att se som kund.

Design är funktion

I grund och botten kan vem som helst göra en webbplats. Med ux design skapar man meningsfulla verktyg som har underlag för ett behov och analys för att det kommer bli en lyckad satsning. Ingen men med säkerhet säga att det blir några pengar i bössan för att analyserna pekar åt ett håll men det är klart mycket mer intressant att jobba med en sån inriktning än att spendera pengar på något som aldrig kommer bli ett verkligt verktyg.

Du har säker suttit i tankar om nya idéer och hur du ska tjäna pengar på någonting nytt. För det mesta är nya saker svårt att integrera då användaren redan har ett verktyg de oftast tycker mycket om. Jag menar exempelvis en App i telefonen eller en mobiltelefon. Man måste göra en extremt mycket bättre produkt än befintlig modell om man ska övertyga en kund.

Har du en idé i form av digitalt verktyg du vill förverkliga ska du absolut ställa dig frågan varför. Det är första frågan vi ställer till våra kunder när nya idéer kommer till oss.

Instagram