Skip to content

Ta semester och öka din försäljning

Sommaren skapar problem med semester och ledighet mitt i kommersen. När folk verkligen är lediga och vill handla i lugn och ro sjunker dina resultat. Företaget måste ha en handlingsplan och strategi för att istället öka försäljning. De resurser som dagligen arbetar med att företaget ska synas och finnas till för sina kunder behöver stöd. De som exempelvis arbetar med sociala medier eller sök tappar fart när ingen underhåller uppgiften. en god planering och framförhållning gör jobbet du slipper sitta med precis när din sommar har börjat.

Synligheten sjunker då jobbet stannar upp sommarens lediga dagar

Sociala medier är ingenting som bara händer utan ett arbete med daglig inriktning för att hålla positionerna. Företag som stannar upp över sommaren får lida en längre tid för att återta sina positioner i ranking och sociala medier. Företagets kommunikatörer tar semester och synligheten försvinner.

Resultaten dalar inte

Det är ett långsiktigt arbete att synas i sök och där kunderna letar efter dina tjänster. Att ha ett stopp mitt i din semester, när alla lediga letar efter dina tjänster och produkter, är absolut ett större problem än du kanske tänkt dig. Sätt dina medarbetare i en medvetenhet om branschen så de kan förbereda sig inför sommaren och planera kampanjer och annonsmaterial. De kommer göra ett bättre jobb än de anat och det handlar om att underhålla och leda positionerna i sök på ett strategiska sätt.

Semester med externa tjänster

Självklart kan inte alla ha ledigt samtidigt och det är kanske en svår nöt att knäcka. nödvändig att lösa innan alla tagit semester och du står handfallen och har flera problem att lösa situationen. Planen är att förbereda dig inför krisen att ingenting händer på webbplatsen eller i sociala kanaler för att de som sköter ruljansen är på semester.

När du på hösten vet att dina medarbetare kan producera sommarens artiklar ska du planera material som går hand i hand med sommarens behov. Analys och strategi för vad som ska publiceras kan vara viktigare än du tror. Du har förmodligen varit i branschen under flera år och kan dina kunder. Du har säkert bra underlag för vilka produkter som ska annonseras ut och marknadsföras. Du besitter en vetskap om hur sommarens försäljning kommer fungera och har dessutom duktiga medarbetare som kan sin kommunikation med kunderna.

Planera din sommar med rätt medarbetare och skapa ännu bättre resultat än konkurrensen. Förbättra underlaget för en höst med ledning för dina affärer. Ökad försäljning där du leder och styr kundernas beteende.

Detta går att automatisera med verktyg som publicerar dina kampanjer medan du ligger i hängmattan. Sprider dina kampanjer över sociala medier och hanterar dina beställningar externt. Olika strategier går ut på att lägga matta för dina kampanjer. Sociala medier som twitter, instagram och facebook sprider ditt budskap. Du kan sälja mer än någonsin till semesterfirarna med rätt strategi.

Instagram