Skip to content

Sökmotoroptimering

I var mans mun ligger ordet sökmotoroptimering som en ouppnåelig strukturfras när vi ibland pratar webbdesign med en kund. Många har hört ordet och vet ungefär vad det betyder och att det ofta kostar mycket pengar. Denna uppfattning vill vi förtydliga och sätta på pränt hur det i modern webbdesign och marknadsföring fungerar.

Syftet med din webbplats

Den tid vi investerar och engagerar våra kunder i för att skapa sin webbplats bör etableras i ett syfte där någon ska ha nytta av webbplatsen. Vi ser på syftet som en affärsidé och att man erbjuder en webbplats där man säljer en tjänst eller produkt. Syftet är inte samma för alla men vi kan vara överens om att någon vill sälja något till någon behövande. De skaffar sig en webbsida för att tjäna pengar på det.

Marknadsföring och sökmotoroptimering är en investering som skapar resultat, inte en kostnad!

Butiken är Google och ditt sökande i butiken och du en optimerad kund eftersom du vet att du måste söka längst in i butiken för att hitta mjölken. Du kanske aldrig ens sett på skyltarna för att hitta rät och du vet innerst inne, av ren vana och uppfostran, att mjölken finns längst in i butiken.

Detta hoppas jag gav dig en bild och förståelse om hur sökmotoroptimering fungerar och hur du kan använda den för sina kunder som söker din produkt eller tjänst på internet. Det ingår såklart i en strategi för hela din webbplats.

Struktur och ordning

När information och innehåll får struktur och sökmotorerna förstår vad innehållet är kan vem som helst göra sig förstådd med sökmotoroptimering. Med hjälp av teknisk sökmotoroptimering kan du styra användaren att hitta rätt sida i din webbplats med hjälp av sök.

En sökmotor är exempelvis Google eller Bing där du kan söka information på internet. När ditt innehåll får den struktur man eftersträvar gentemot de mål man vill nå kan man optimera varje komponent. En artikel och varje sida för att nå rätt resultat i din webbplats.

Sökmotoroptimering

Den metod vi använder för att sökmotoroptimera av din webbplats är en kompletterande komponent för att nå resultat om att leverera rätt information till sökande kunder. Möjligheterna med detta är att synas där kunderna letar och det är oslagbart billigt för att nå de resultat man vill nå.

De webbplatser vi levererar får en grundläggande implementering av SEO och utbildning. Hur man skriver för att hantera sin webbplats för att nå mål och resultat. Vi erbjuder kurser och utbildning för att kunden ska ta eget ansvar över sin webbplats, en utveckling för alla som vill driva sin egen webbplats och kunna påverka resultatet själva.

Tanken med sökmotoroptimering är att den kompletterar en kampanj i exempelvis en annons i Google adwords och gör också skillnad på lång sikt. Båda teknikerna kompletterar varandra och det blir en snabb effekt med annonsering. Även en långsiktig investering med hjälp av sökmotoroptimering.

När webbplatsen är färdigbyggd är det sökmotoroptimering du ska jobba med för att nå dina resultat. Dag efter dag, månad efter månad och år efter år, det fins inga genvägar för att nå dina resultat.

Instagram