Skip to content

Sociala medier kostar skjortan för företagen

När företaget förstått att de måste finnas i sociala medier där kunderna letar kommer det kosta skjortan att vara med i konkurrensen. När kunderna vet att du finns kommer du behöva påminna dom i evighet att du finns, är bäst för dem och vara bättre än alla andra konkurrenter i ditt affärsområde.

Sociala medier kostar skjortan

Självklart kostar det pengar att synas på internet. Vi som jobbat med detta i över 20 år kan se att den där blicken om okunskap med höjda ögonbryn. En växande trend som inte avtar. När man förstått att man inte sett vad som saknats, kanske i brist på kunskap, och att det kommer bli dyrt att ta igen är oemotståndligt smärtsam.

Att hänga med i utvecklingen med konkurrensen är något man gör varje dag. Med nya verktyg, insikter, strategi och utveckling som kräver engagemang för att fullföljas. Det är inte gratis att anställa en social media manager som i sin tur behöver någon som sköter dina sociala medier.

Instagram, Facebook, Youtube och twitter behöver leva varje dag med lilla stegets kraft.

Detaljer kan det verka men små verktyg som tar ditt företag till toppen när dina besökare och nya kunder hittar dig i sök i dessa kanaler. Sociala medier ger enorm avkastning när man använder det och syns där kunderna söker efter dina tjänster.

Jobba med sociala medier

En investering görs lätt med att registrera dina konton för att säkra ditt företagsnamn och representation med dina sociala konton. När du skapat dina konton och satt din logo på plats i profilen har du chansen att skapa kanaler som driver trafik. Här delas dina artiklar, bilder, aktiviteter och engagemang. Effekten kanske uteblir första månaden men med idogt arbete för du en effekt du söker om du jobbar med detta kontinuerligt och förståndigt.

Om någon annan registrerar ditt konto

Om någon annan registrerar ditt företagsnamn kanske ditt företag får jobba med att rentvå företagets namn. Dessutom spendera pengar på att köpa tillbaka kontot istället. Man gör ju inte så men alla är inte lika och människor från andra länder kanske inte är lika betrodda. Med tid, pengar och energi på rätt ställe får du absolut ångest inför att hitta en lösning istället för att vara street smart från början.

Förhoppningsvis är det inte ditt företag som råkat illa ut. Vi har jobbat med kunder som fått sitt namn registrerat av andra. Det är inget roligt att genomgå och ibland kan man tala andra tillrätta. Alternativet är att man gör om och gör rätt men att det kommer kosta en slant ändå. Ofta är känslan att man vunnit och gjort rätt bättre än att någon annan tillåtit dig.

Vill du jobba med sociala medier i ditt företag kan vi guida dig om hur. Vi kan komma och visa vilka verktyg som passar din verksamhet och komma och föreläsa på ett kort möte.

Boka möte nu

Instagram