Skip to content

Kravspecifikation

Ett projekt med kravspecifikation skapar en ordnad överblick och kan förstås av alla inblandade för att nå gemensamma resultat. Tänk dig att ett projekt inte egentligen finns, utan består av massa andra små detaljer och komponenter som i sin tur blir ett projekt. Det gäller det mesta i livet vi är i kontakt med från att laga mat till att köpa bil.

Konceptuell ordning

Alla projekt, idéer och utmaningar vi jobbar med behöver en konceptuell ordning och planering. Att definiera betydelsen av alla de små detaljerna är kanske inte det viktigaste utan att i första hand uttala vad man ska utföra. Därefter definiera delegera och sammanställa alla små processer för att nå ett gemensamt resultat. I en strävan att påbörja projekt är det lika viktigt att avsluta projekt. Därför att vi mår bra av start och slut, att börja och göra klart.

När vi har koll på vad som ska göras kan vi definiera vilka som ska göra det och blanda in olika komponenter i projektet. En komponent kan vara du som sitter på enorm kunskap av något nödvändigt för projektet. Den som driver projektet ska vara vaken för att vi följer projektets väg och vägleda oss genom processerna med delmål längs hela vägen.

Kravspecifikation för webbplats

När man bygger webbplats finns det specifika detaljer som utgör en kravspecifikation för att nå målen på rätt sätt. Din webbyrå har koll på grafiska detaljer och tekniken bakom din webbplats, företagsidentitet, innehåll och slutligen integrering av sökmotoroptimering. Att veta vilka krav som finns genom hela processen och skapandet av din webbplats är enormt viktigt.

När det finns en kravspecifikation har du koll och vet precis hur alting ska integreras och implementeras. Vi arbetar ofta med kunder och resurser utomlands och får en annorlunda palett av krav på olika saker. Vi styr dock kraven och sätter nivån i hur saker ska göras med kvalitetssäkring och tester där vi kolla och sätter nivå på kvalitet. Ingenting går oss förbi i den kravspecifikation vi definierat och det är där kvalitet och resultat gör skillnad.