Content marketing

Vi jobbar med content marketing för att nå rätt besökare för våra kunder på nätet. Tanken är att skapa bra innehåll som attraherar och övertygar istället för att övertala kunden. Vad är content marketing och hur kan du använda det för att öka din marknadsföring på digitala verktyg. Det finns bra sätt at jobba med detta och vi ser det mer som en specialisering och utökning av det som kallas sökmotoroptimering.

Content marketing för alla

Företag som investerat för att bygga sin webbplats och jobbar med sitt varumärke gör skillnad i sitt affärsområde. Det är inte helt enkelt att jobba med content marketing eftersom det kräver mycket kunskap om internet, marknadsföring, analyser och specifik kunskap om hur köpprocesser fungerar. Att skriva artiklar om dina produkter räcker inte. Du måste optimera innehållet, skapa innehåll för de besökare du vill ha. Det är alltså ännu mer specificerat än vanlig SEO och ger ännu bättre resultat.

Förutsättningar

För at jobba med marknadsföring har du förmodligen avsatt arbetsuppgifterna till din marknadsavdelning. är du ett mindre företag gör någon utomstående detta arbetet. Oavsett vem som skapar ditt innehåll bör de ha god kunskap om ditt företag, dina värderingar och veta vad du vill med ditt företag. De bör även veta vilka kunder du söker och vill sälja till.

Det är viktigt att skapa förutsättningar för att producera content marketing. Det ligger mycket ansvar hos företagets ägare och ansvarig för marknadsföring. För att jobba med content marketing behövs grafiskt material och bilder, kreativa textproduktioner med nyheter och intressant innehåll. Etablerade sociala kanaler för att kunna sprida ditt innehåll. En blogg på din webbsida är ett krav för att kunna ha en genomgående kanal där innehållet publiceras.

Content marketing som partner

Våra kunder använder oss i sin marknadsföring och våra uppdrag innefattar att skapa bra innehåll för content marketing. I ett uppdrag där vi skapar en webbplats för en uppdragsgivare inkluderar vi ofta möjligheten att ha en sida för nyheter. Vårt uppdrag är förberedande för kunden att även sociala konton finns på plats. Vi skapar innehåll som attraherar och gör skillnad i sök. Det är viktigt att inte bara skriva tester utan göra just den skillnad som påverkar ranking och att besökaren stannar kvar.